Containervelden

Algemeen

Wij zijn al meer dan 35 jaar actief als aannemer in de aanleg van (lava)containervelden, trayvelden en teeltvloeren, zowel binnen als buiten. Dit doen wij voornamelijk voor boom- , tuinbouw- en aardbeienkwekers in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Portugal.

Wij hebben door de jaren heen ervaren dat ieder containerveld uniek is. Wij begrijpen daarom heel goed dat u passend advies wenst. Onze kracht is om uw project persoonlijk te begeleiden van A tot Z. Vraag ons gerust om advies bij nieuwbouw, renovatie of aanpassing van uw kas of veld!

De afgelopen jaren wordt steeds meer gestreefd naar recirculatie van het hemelwater. Daarvoor is een gesloten lavacontainerveld dè oplossing. Hiervoor gebruiken wij en waterdicht folie in de opbouw van het veld, het water dat wordt afgevoerd wordt opgevangen in waterbassins/wadi’s. Vervolgens wordt het gefilterd, waarna het wordt hergebruikt voor het besproeien van de gewassen. Dit gesloten afwateringssysteem is in Nederland al verplicht en ook in ander Europese landen zoals bv Duitsland wordt hier vanuit de milieu regelgeving steeds stringenter op aangestuurd.

Vraag ons gerust advies bij nieuwbouw, renovatie of aanpassing van uw kas of veld!

Bel ons vandaag nog op:
+31 26 325 13 03

Werkzaamheden

Om alvast een beeld te geven van de werkzaamheden die wij uitvoeren, staan hieronder 4 verschillende
soorten containervelden beschreven die wij door de jaren heen al talloze keren hebben aangelegd.

Een traditioneel containerveld is 1 van de soorten die wij de laatste 35 jaar al vaak hebben aangelegd. Een veel voorkomende opbouw van een traditioneel containerveld ziet er als volgt uit:

 1. Netjes afgewerkte ondergrond
 2. Drainagesysteem t.b.v. afwatering
 3. Folie, om het veld waterdicht te maken
 4. Antiworteldoek

Wilt u weten of een traditioneel containerveld een geschikte ondergrond is voor uw teelt? Neem dan nu contact met ons op.

Wij hebben alle benodigde kennis, machine(s) en werknemers in huis om uw containerveld aan te leggen. Wij kunnen het grondwerk, de afwatering, de betonwerkzaamheden, de montage van het gronddoek en aanverwante werkzaamheden rondom uw veld in eigen beheer uitvoeren.

Om u een beter beeld te geven van onze werkzaamheden vindt u onder aan deze pagina 2 video’s van recentelijk door ons aangelegde containervelden.

Een lavacontainerveld is een andere mogelijke ondergrond voor uw teelt. Het voordeel van lava is dat het een capillaire werking heeft, waardoor regenwater in droge tijden opgeslagen wordt en de plant zoveel water op kan nemen als nodig is. Een veelgebruikte opbouw van een lavacontainerveld ziet er als volgt uit:

 1. Netjes afgewerkte ondergrond
 2. Drainagesysteem t.b.v. afwatering
 3. Folie, om het veld waterdicht te maken
 4. Lavaprotectdoek
 5. Een lavalaag van ±8-10cm dik
 6. Antiworteldoek

Wij kunnen voor u een compleet lavaveld aanleggen. Daarbij hoort onder andere het grondwerk, het verwerken van de lava en het monteren van het gronddoek.

Om u een goed beeld te geven wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een gesloten lavacontainerveld, vindt u onder aan deze pagina een video van een in 2019 door ons aangelegd lavaveld in Noord Duitsland.

Een derde mogelijkheid als ondergrond voor uw teelt is een trayveld. Een trayveld is een veld speciaal voor het opkweken van aardbeienplanten in trays (zie afbeelding).

In wezen scheelt de opbouw van een trayveld niet veel met die van containervelden. Omdat hier weinig of geen rijdend materieel op het veld wordt gebruikt, is er ook geen lava of ander stabiliteitsproduct onder de folie en het doek nodig. Trayvelden die wij hebben aangelegd, zijn als volgt opgebouwd:

 1. Netjes afgewerkte ondergrond
 2. Drainagesysteem t.b.v. afwatering
 3. Eventueel folie, om het veld waterdicht te maken
 4. Antiworteldoek

Onder aan deze pagina vindt u een video van een containerveld dat wij recentelijk hebben aangelegd in Noord Duitsland. Aangezien een trayveld ongeveer hetzelfde is opgebouwd als een containerveld, geeft deze video u een goed beeld van onze werkwijze bij de aanleg van een trayveld.

Wij zijn veel buiten bezig, maar daarnaast zijn wij ook binnen actief. In de afgelopen 35 jaar hebben wij verschillende teeltvloeren aangelegd in kassen. Een veelvoorkomende opbouw van een teeltvloer in een kas ziet er als volgt uit:

 1. Netjes afgewerkte grond
 2. Drainage t.b.v. afwatering
 3. Waterdicht folie
 4. Een bevloeiingsmat, om water gelijkmatig te verdelen of een lavavloer
 5. Antiworteldoek

Als u wilt weten welke opbouw het meest geschikt is voor uw teeltvloer, neem dan contact op, zodat wij u persoonlijk verder kunnen helpen. Met onze ervaring kunnen wij u precies vertellen welke materialen en specifieke opbouw het beste zijn in uw situatie. Wij helpen graag bij de aanleg van uw teeltvloer.

Wij bezitten speciale tractoren en machines voor het werken in kassen. Zo hebben wij kleine trekkers en egaliseerborden, die precies tussen de palen van uw kas kunnen rijden. Deze tractoren rijden op GTL-brandstof  (mix van gas en diesel) waardoor er veel minder uitlaatgassen vrijkomen dan bij tractoren die rijden op diesel. Hieronder vindt u foto’s van de werkzaamheden die wij verrichten voor het aanleggen van een teeltvloer in een kas.

Onder aan de pagina een video met daarin de een teeltvloer die wij recentelijk hebben gemaakt in een kas in Graz (Oostenrijk).

 


Nieuwste ontwikkelingen

GPS-stok
Nieuw! Vanaf nu kunnen wij alles inmeten en uitzetten met de GPS-stok.

Vanaf nu kunnen wij uw veld inmeten en uitzetten met onze nieuwste
ontwikkeling: De GPS-stok. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk
om op coördinaten velden in te meten met behulp van satellieten.

Zelfrijdende naaimachine
Door ons ontwikkelde naaimachine voor het confectioneren van antiworteldoek. Deze unieke machine kan met 1 keer naaien een dubbele naainaad aanbrengen en werkt geheel op eigen kracht!

Door ons ontwikkelde naaimachine voor het confectioneren van
antiworteldoek. Deze unieke machine kan met 1 keer naaien
een dubbele naainaad aanbrengen en werkt geheel op eigen kracht!

Aanschaf shovel
In 2020 hebben wij ons materieel uitgebreid met een nieuwe shovel. Hiermee kunnen wij de lava en grond nog sneller transporteren!

In 2020 hebben wij ons materieel uitgebreid met
een nieuwe shovel. Hiermee kunnen wij grondstoffen
nog sneller transporteren!

Aanschaf 2 kranen
Nieuwe kraan

In 2020 hebben wij 2 oude kranen vervangen door moderne kranen
van 6 en 8,5 ton waarmee wij u nog sneller van dienst kunnen zijn.
Deze kranen zijn ideaal voor de aanleg van containervelden.

Projecten

Dit zijn 2 voorbeeld projecten om een indicatie van onze recente projecten te geven