Onze bedrijfsgeschiedenis

Bijna 60 jaar geleden startte Wim Knuiman Senior zijn diensten te verhuren in de vorm van een loonbedrijf. Met een 2-wielige tractor + ploeg werd bij kwekers in de buurt het land omgemaakt wat voorheen vaak nog uit zwaar handwerk bestond.

Er bleek vraag naar dergelijke diensten en omdat Knuiman in Huissen gevestigd zat, midden in het centrum van de plaatselijke tuinbouw volgde er al gauw een reeks met de tijd meegroeiende en op de vraag afgestemde investeringen.

Allerlei machines die het zware (grond)werk bij de tuinders maar enigszins vergemakkelijkten werden aangeschaft. Allen makkelijk inzetbaar in kassen maar door hun compacte vorm werd ook gemechaniseerd werk in andere overdekte ruimten realiseerbaar.

Na het verlaten van de middelbare school, kwamen de 2 zonen Dick en Wim Jr. met diens vrouw Cissie in het bedrijf. Jong bloed stroomde er door de aderen van het bedrijf. Medewerkers werden aangenomen. De vraag naar noviteiten door kwekers werd nauwlettend in de gaten gehouden. Nieuwe machines werden ontwikkeld en ‘t bedrijfspand werd fors uitgebreid. Vrachtwagens werden aangeschaft. Grenzen werden letterlijk en figuurlijk verlegd.

Zo groeide Tuinbouw loonbedrijf Knuiman in een korte tijd uit van een klein familie-bedrijfje tot een gerenommeerd, toonaangevend bedrijf met specialisaties in diverse takken van de tuinbouwsector, aanverwante bedrijven en ver daarbuiten.

Naast bedrijven in Huissen e.o. worden nu bedrijven vanuit heel Nederland en Duitsland tot de vaste klantenkring gerekend.

Wij staan voor je klaar!

Sinds 1960 staan wij voor je klaar, en dat blijven we doen! Heb je een vraag, wil je een offerte uitgebracht hebben voor een specifieke situatie? Geen probleem!

Bel ons op 026-3251303 of stuur een mail naar info@loonbedrijfknuiman.nl